Στο εδώλιο 2 αστυνομικοί στις ΗΠΑ γιατί έριξαν έναν διαδηλωτή: «Σκόνταψε» είπαν στην απολογία τους (βίντεο)

Στο εδώλιο 2 αστυνομικοί  στις ΗΠΑ γιατί έριξαν έναν διαδηλωτή: «Σκόνταψε» είπαν στην απολογία τους (βίντεο)

Κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν το Σάββατο σε δύο αστυνομικούς από το Μπάφαλο, οι οποίοι διακρίνονται σε ένα βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια πορείας για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι αστυνομικοί Άαρον Τοργκάλσκι, 39 ετών και Ρόμπερτ Μακέιμπ, 32 ετών, μετείχαν σε μια ομάδα του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο που είχε αναλάβει να επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μια διαδήλωση στην οποία μετείχε ο γνωστός στην τοπική κοινότητα ακτιβιστής Μάρτιν Γκουτζίνο, 75 ετών.

«Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αστυνομικοί του Μπάφαλο, έσπρωξαν έναν διαδηλωτή (σ.σ. τον Γκουτζίνο) έξω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα», ανέφερε ο εισαγγελέας της κομητείας Ίρι, Τζον Φλιν.

Αρχικά, η αστυνομία υποστήριζε ότι ο 75χρονος σκόνταψε και έπεσε.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να παρουσιαστούν ξανά ενώπιον του δικαστή Κρεγκ Ντ. Χάνα στις 20 Ιουλίου.

Στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 7 ετών.

Ο Γκουτζίνο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Κομητείας Ίρι, ανέφερε ο εισαγγελέας Φλιν.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν είπε ότι δεν έχει ζητήσει την απόλυση των δύο αστυνομικών. «Είναι πολύ σημαντικό οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Οι πληροφορίες μας ήταν ότι αυτό το άτομο ήταν ταραξίας», είπε ο Μπράουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.