ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ – Τουλάχιστον δύο νεκροί (φώτο-βίντεο) (upd)

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ – Τουλάχιστον δύο νεκροί (φώτο-βίντεο) (upd)

(upd 23:25): Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό.


Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) η δόνηση σημειώθηκε στις 15:29 ώρα Ελλάδος και είχε επίκεντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας,.

Το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού ανέφερε πως η δόνηση ήταν 7,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος ήταν 23,3 χιλιόμετρα.

Το USGS εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική μετά τον ισχυρό σεισμό. Η υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησαν ότι το κύμα μπορεί να ξεπεράσει το ένα μέτρο και απήθυναν προειδοποίηση στους κατοίκους να αποφεύγουν τις ακτές.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί βίντεο που μαρτυρούν το μέγεθος της δόνησης.

Η δόνηση έγινε αισθητή έως το Μέξικο Σίτι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα στην πρωτεύουσα.

Το 2017 ισχυρή δόνηση 7,1 Ρίχτερ με επίκεντρο το κεντρικό Μεξικό είχε ως αποτέλσμα να χάσουν τη ζωή τους 355 άνθρωποι στην πρωτεύουσα της χώρας και τις γύρω επαρχίες.

Το Μεξικό είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη, καθώς βρίσκεται στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.