ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Πράσινο φως» για ταξίδια από την Βρετανία χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών

«Πράσινο φως» για ταξίδια από την Βρετανία χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά τα ταξίδια και οι διακοπές στο εξωτερικό από την Βρετανία χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Η λίστα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στη Βρετανία θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, ενδεχομένως η Πορτογαλία, αρχικά, και ενδεχομένως αργότερα να υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλους πιο μακρινούς προορισμού.

Αντί της καραντίνας αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σύστημα σηματοδότησης, στο οποίο οι χώρες προορισμού-προέλευσης θα καταχωρούνται με πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το εάν θεωρούνται χαμηλού ή υψηλού ρίσκου σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ένωση Βρετανών τουριστικών πρακτόρων (Abta) καλωσόρισε τις πρώτες πληροφορίες για την αντικατάσταση της γενικευμένης καραντίνας από το νέο σύστημα σηματοδότησης, καθώς θα ενθαρρύνει τους πολίτες να προχωρήσουν σε κρατήσεις διακοπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα του BBC, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες υγείας μας, αλλά πιστεύω ότι δεδομένου ότι η Βρετανία βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, είναι ζήτημα λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων για την άρση όλων των περιορισμών» και πρόσθεσε: «Μόλις έχουμε πιο σαφή εικόνα θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις σωστές ημερομηνίες και το σωστό μήνυμα, για αυτό δεν είναι εύκολο για μένα να προσδιορίσω επακριβείς ημερομηνίες. Απλώς σας δίνω την αίσθηση της συμβουλής που παίρνουμε αυτή τη στιγμή από τους ειδικούς της υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.