ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία-Γερμανία: «Έχουμε επαρκή αποθέματα ρεμντεσιβίρης παρά το συμβόλαιο Τραμπ»

Βρετανία-Γερμανία: «Έχουμε επαρκή αποθέματα ρεμντεσιβίρης παρά το συμβόλαιο Τραμπ»

Η Βρετανία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ότι έχουν επαρκή αποθέματα του αντιρετροϊκού φαρμάκου ρεμντεσιβίρη, του πρώτου φαρμάκου που έδειξε μια σχετική δραστικότητα για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμντεσιβίρης από τα φαρμακευτικά εργαστήρια Gilead από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή περίπου 500.000 θεραπείες σε σχεδόν 550.000 (κάθε θεραπεία χρειάζεται 6,25 φιαλίδια κατά μέσο όρο).

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα απίστευτο συμβόλαιο προκειμένου οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πρώτη εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή κατά της Covid-19», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Άζαρ, ανακοινώνοντας την επιχειρηματική συμφωνία.

Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαΐου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών της Covid-19.

Η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον είχε προκαλέσει φόβο για ελλείψεις του φαρμάκου στις υπόλοιπες χώρες, αλλά τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν σήμερα ότι δεν ανησυχούν για τους πολίτες τους.

«Η Βρετανία χρησιμοποιεί τη ρεμδεσιβίρη εδώ και καιρό, αρχικά σε κλινικές δοκιμές και σήμερα στο πλαίσιο ενός προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης στα φάρμακα. Η Βρετανία έχει επαρκή αποθέματα ρεμντεσιβίρης», δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Γερμανία «η κυβέρνηση εξασφάλισε αποθέματα ρεμδεσιβίρης νωρίς», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Επί του παρόντος τα αποθέματα είναι επαρκή», προσέθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.