ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Τέλος οι φωτογραφίες κάτω από τις φούστες – Ποινικοποίησε το upskirting

Γερμανία: Τέλος οι φωτογραφίες κάτω από τις φούστες – Ποινικοποίησε το upskirting

Η Γερμανία αποφάσισε να λάβει μέτρα για να ποινικοποιηθεί το upskirting, δηλαδή το να τραβάει κάποιος φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για μια απαράδεκτη εισβολή στην ιδιωτικότητα της γυναίκας, η οποία δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Εκτός αυτού, σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες ή βίντεο ανεβαίνουν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλες πλατφόρμες.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα, το 2018, που ποινικοποίησε το upskirting, ενώ το ίδιο έκαναν πέρυσι και η Αγγλία και η Ουαλία. «Η φωτογράφιση κάτω από τη φούστα ή μέσα από την μπλούζα μιας γυναίκας είναι μια αναίσχυντη παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, η οποία εφεξής θα τιμωρείται», ανέφερε σχετικά η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστίν Λάμπρεχτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκκλήσεις για την ποινικοποίηση της ενέργειας πυροδοτήθηκαν από μια εκστρατεία δύο Γερμανίδων τον περασμένο χρόνο, μία εκ των οποίων δήλωσε ότι όταν ήταν έφηβη είχε πέσει θύμα δύο φορές. Οι δυο τους είχαν απευθύνει αρχικά έκκληση μέσω του διαδικτύου, ζητώντας να ληφθούν επειγόντως μέτρα, κάτι που εν τέλει έγινε φέτος από τη γερμανική κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.