Ρωσία: Σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου οι συνταγματικές αλλαγές

Ρωσία: Σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου οι συνταγματικές αλλαγές

Οι συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία τίθενται σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου μετά το διάταγμα που υπέγραψε νωρίτερα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Mε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, το ίδιο διάταγμα δίνεται εντολή να δημοσιευθεί χωρίς καθυστέρηση, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις αλλαγές που έχουν γίνει, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι πολίτες ενέκριναν τις συνταγματικές αλλαγές, που δίνουν το δικαίωμα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία έως το 2036, σε ποσοστό 77,92%, εν αντιθέσει με το 21,27% που είπε «όχι» σ’ αυτές.

Η συνταγματική αναθεώρηση εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να ασκήσει καθήκοντα του για δύο ακόμη εξαετείς θητείες, εμπεριέχει αναφορά περί «πίστης στον Θεό» και την απαγόρευση γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία στην Ρωσία διεξήχθη με την παράλληλη διοργάνωση διαφόρων λαχειοφόρων διαγωνισμών, με τους πιο δελεαστικούς αυτούς που κλήρωναν διαμερίσματα, αλλά και μια μαζικής έκτασης διαφημιστική καμπάνια που επικεντρώνονταν στις συνταγματικές εκείνες τροπολογίες που αφορούν σε πακέτο οικονομικών ρυθμίσεων για τις συντάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν ξεκινήσει η πανεθνική ψηφοφορία, στις 25 Ιουνίου, δε, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να δοθούν εφάπαξ επιδόματα 10.000 ρουβλίων ( 125,7 ευρώ) στις οικογένειες που έχουν παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.