ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πορτογαλία: Αντιδράσεις για την ταξιδιωτική καραντίνα των Βρετανών

Πορτογαλία: Αντιδράσεις για την ταξιδιωτική καραντίνα των Βρετανών

Η πορτογαλική κυβέρνηση κρίνει «παράλογο» που η Βρετανία διατήρησε το καθεστώς καραντίνας για τους ταξιδιώτες.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση, που μας φαίνεται πως είναι βαθιά άδικη και εσφαλμένη, από τις βρετανικές αρχές θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα σε δημοσιογράφους.

«Είναι μια θλιβερή στιγμή στις διμερείς σχέσεις… διότι χώρες, που είναι φίλες, συμπεριφέρονται διαφορετικά η μία στην άλλη», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ.

Την αντίδραση αυτή της πορτογαλικής κυβέρνησης προκάλεσε η ανακοίνωση, νωρίτερα σήμερα, από το Λονδίνο ότι η Πορτογαλία, που υποδέχθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες πέρυσι, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών, με τις οποίες η Βρετανία θα σχηματίσει «αεροδιαδρόμους» για ταξίδια χωρίς περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Πορτογαλία στη Βρετανία θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14ημέρες.

Σε ένα tweet, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει πως «είναι παράλογο που μια χώρα, η Βρετανία, με 28 φορές περισσότερους θανάτους από την Πορτογαλία λόγω της #covid-19, επιβάλλει καραντίνα στους επιβάτες από την Πορτογαλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 42.782 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 1.587 θανάτους. Η Βρετανία, από την άλλη, μετρά 284.276 κρούσματα και 44.131 νεκρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.