ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ.: Χορευτές ερωτικών σόου διαδηλώνουν στους δρόμους του Πόρτλαντ κατά του ρατσισμού (φώτο)

ΗΠΑ.: Χορευτές ερωτικών σόου διαδηλώνουν στους δρόμους του Πόρτλαντ κατά του ρατσισμού (φώτο)

Με το σύνθημα «Καμία δικαιοσύνη, κανένας κ@@@@ς» οι χορευτές ερωτικών σόου βγήκαν στους δρόμους του Πόρτλαντ με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις διακρίσεις που λαμβάνουν μέρος στον χώρο εργασίας τους, λόγω διαφορά χρώματος.

Τα πλακάτ που κρατούσαν μεταξύ άλλων έγραφαν φράσεις όπως «Προσλάβετε μαύρους χορευτές, δώστε τους φιλοδώρημα» και είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του George Floyd.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ακτιβιστικής ομάδας «Haymarket Pole Collective» που έκτοτε πραγματοποιείται εβδομαδιαίως και ένωσε τις φωνές των χορευτών, των djs, των bartenders και των ιδιοκτητών των κλαμπς. Οι ακτιβιστές κάνουν εκστρατεία ενάντια στην έλλειψη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών κλαμπ χωρού του Πόρτλαντ σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική κατά των διακρίσεων, με το επιχείρημα ότι οι μαύροι χορευτές πέφτουν θύματα ρατσισμού. «Τα κλαμπς χορού λένε ότι έχουν μια συγκεκριμένη αισθητική, ή ότι είναι rock and roll κλαμπ, ή ότι ξαφνικά (όταν βλέπουν τον άλλον από κοντά) δεν πραγματοποιούν ακροάσεις τη στιγμή που το είχαν ήδη συμφωνήσει μέσω τηλεφώνου ή ζητούν φωτογραφίες εκ των προτέρων», επισημαίνουν οι ακτιβιστές. «Πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό σε πολλές βιομηχανίες για να απαλλαγούν από τους μαύρους εργαζόμενους», προσθέτουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα αιτήματα για τα οποία διαδηλώνουν συμπεριλαμβάνονται η εκπαίδευση στην πολιτιστική ευαισθητοποίηση αναφορικά με το χρώμα του δέρματος, η ευαισθητοποίηση όσον αφορά στις επιθέσεις ερωτικής φύσεως, αλλά και η ίση πρόσβαση σε δουλειές και βάρδιες. «Δε ζητάμε κάτι που δεν δικαιούμαστε από τους κρατικούς, τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους μας», τονίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.