ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τον φυλάκισαν στα 11 του για δολοφονία που δεν έκανε και τώρα τους μηνύει για κακοδικία (φωτό)

Τον φυλάκισαν στα 11 του για δολοφονία που δεν έκανε και τώρα τους μηνύει για κακοδικία (φωτό)

Tον κατηγόρησαν για τη δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του πατέρα του όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Ο Τζόρνταν Μπράουν ήταν 11 ετών όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της εγκύου αρραβωνιαστικιάς του πατέρα του. Φυλακίστηκε και στη συνέχεια απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και τώρα στα 22 του χρόνια άσκησε αγωγή εναντίον εκείνων, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του, του έκλεψαν την παιδική του ηλικία, όπως αναφέρει η Post-Gazette του Πίτσμπουργκ. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία σε πρώτο βαθμό της Κένζι Χουκ.

Πέρασε εννέα χρόνια στη φυλακή και στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση το 2018. Επικαλούμενο την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων που συνέδεαν τον Τζόρνταν Μπράουν με τη δολοφονία της Χουκ, ο Τζόρνταν αφέθηκε ελεύθερος.

Πριν λίγες μέρες άσκησε αγωγή εναντίον ενός πρώην επιτρόπου της Κρατικής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια και τεσσάρων πρώην αξιωματικών που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση.

Ο Τζόρνταν Μπράουν όταν συνελήφθη στα 11 του χρόνια Ισχυρίζεται ότι παραβίασαν τα συνταγματικά του δικαιώματα, επινόησαν μια «ψευδή αφήγηση» και εστίασαν την έρευνά τους σε αυτόν παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν ένα διαφορετικό άτομο ως πιθανό δολοφόνο.

Ο Άλεκ Ράιτ πληρεξούσιος δικηγόρος του κάνει λόγο για κακοδικία. «Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία του Τζόρνταν να αποζημιωθεί για την άδικη καταδίκη του στην παιδική του ηλικία». «Η αγωγή αυτή είναι το τελευταίο βήμα και το πιο σημαντικό βήμα για αυτόν. Για την δικαίωσή του και την απόδειξη της αθωότητας του».

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, υπήρξε ένα τρομερό εισαγγελικό παράπτωμα με αποτέλεσμα ο Μπράουν να περάσει χρόνια πίσω από τα κάγκελα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Όσον αφορά στην οικονομική αποζημίωση, ο Τζόρνταν Μπράουν ζητά μόνο να του επιστραφούν τα χρήματα από το υπέρογκο ποσό που χρειάστηκε να δαπανήσει ο πατέρας του σε βενζίνη προκειμένου να τον επισκέπτεται όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή.

«Είσαι παιδί. Και αυτή την παιδική ηλικία στην έκλεψαν. Τον πήραν στις 3 τα ξημερώματα, μέσα στη νύχτα, και με τους φακούς στραμμένους στο πρόσωπό του τον φυλάκισαν για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Το πρώτο μέρος που τον έβαλαν ήταν ένα μοναχικό κελί, σε μια φυλακή ενηλίκων», λέει ο δικηγόρος του Μπράουν, Αλέκ Ράιτ.

«Δεν υπήρχε απολύτως κανένα στοιχείο, άμεσο ή περιστασιακό, που να δείχνει ότι ο Τζόρνταν Μπράουν διέπραξε αυτό το έγκλημα. Χωρίς DNA. Δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα. Δεν υπήρχε τίποτα» ανέφερε ο δικηγόρος του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ABC News ανέφερε δε, ότι ο πατέρας του Τζόρνταν, Κρις Μπράουν, διένυε καθημερινά 370 χλμ για να βλέπει τον γιο του στη φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.