ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο παραγωγός του «Contagion» θέλει να… «βγάλει από τη μέση» τον κορωνοϊό

Ο παραγωγός του «Contagion» θέλει να… «βγάλει από τη μέση» τον κορωνοϊό

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση της ταινίας, «Contagion», η οποία όταν βγήκε στις αίθουσες θεωρήθηκε επιστημονικής φαντασίας, για να επαληθευτεί όμως πανηγυρικά μόλις εννιά χρόνια μετά, ήταν ένας μολυσματικός ιός ο οποίος προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία, και διάφοροι φορείς υγείας προσπαθούν να τη σταματήσουν και να βρουν το εμβόλιο, ενώ ο πανικός και τα θύματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Στην ουσία ήταν μια από τις αγωνιώδεις προσπάθειες του κινηματογραφικού παραγωγού Τζεφ Σκολ – για τη συγκεκριμένη ταινία η εταιρία του Participant Media συνεργάστηκε με την Warner Brothers- να αφυπνήσει το κοινό για τους ενδεχόμενους κινδύνους μιας πανδημίας αλλά κυρίως να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους ώστε να ενισχύσουν εγκαίρως τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών στην Αμερική.

Σύμφωνα με το Forbes o 55χρονος Τζεφ Σκολ έγινε εκατομμυριούχος πριν από μια εικοσαετία από τις μετοχές που απέκτησε ως πρώτος πρόεδρος του eBay. Εγκατέλειψε το μεγαλύτερο site δημοπρασιών στον κόσμο το 2001 και από τότε έχει υπογράψει ως παραγωγός περισσότερα από 100 φιλμ και τηλεοπτικά προγράμματα, όλα σχετικά με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή, ο τρόπος λειτουργίας της αμερικάνικης βιομηχανίας κρεάτων (το «Food, Inc.» είχε προταθεί για Οσκαρ) ή η παιδική κακοποίηση από καθολικούς ιερείς.

Εκτός από το να δημιουργήσει τη Νο 1 σε προβολές ταινία κατά τη διάρκεια της φετινής πανδημίας, το «Contagion», ο Σκολ χρηματοδοτούσε την πρόληψη και αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου ήδη έξι χρόνια πριν τις προειδοποιήσεις του Μπιλ Γκέιτς με την περίφημη ομιλία του στο πλαίσιο των TEDTalks.

​Από το 2009 είχε ιδρύσει τον οργανισμό Skoll Global Threats στον οποίο έριξε 100 εκατομμύρια δολάρια από τις τραπεζικές του καταθέσεις και κατονόμασε τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον: πανδημία, κλιματική αλλαγή, λειψυδρία, πυρηνικά όπλα, κρίση στη Μέση Ανατολή.

To τελευταίο διάστημα ο Σκολ ενίσχυσε με άλλα 200 εκατομμύρια το ανθρωπιστικό ίδρυμά του τα οποία θα διατεθούν στη μάχη κατά του Covid-19 και τη βοήθεια χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων σε ΗΠΑ και Αφρική που απειλούνται περισσότερο θεωρώντας, όπως δήλωσε στο Forbes, ότι «αυτή είναι η μια δύσκολη στιγμή για την οποία φυλάγαμε κάτι στην άκρη. Αν όχι τώρα, πότε;». Παράλληλα ενίσχυσε και το Global Infectious Disease Epidemiology Network, ένα φιλόδοξο πρότζεκτ για την αντιμετώπιση των επιδημιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Αν και ασχολείται ενεργά με τη διεθνή φιλανθρωπία γύρω στα είκοσι χρόνια, αυτή τη φορά ο επιτυχημένος παραγωγός έχει έναν ακόμα πιο προσωπικό λόγο για όσα κάνει. Το 2014 που είχε δραστηριοποιηθεί κατά του ιού Έμπολα, ο ίδιος νόσησε από έναν σπάνιο τροπικό ιό που χρειάστηκε δυο χρόνια από τους ειδικούς για να διαγνωσθεί και παραμονή σε 18 μήνες σε άδεια ασθενείας από τον ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι σίγουρος ότι τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα αυξηθούν ο Τζεφ Σκολ που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με κρατικούς φορείς έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει πως μέσα στους επόμενους μήνες η λύση θα βρεθεί. Και δηλώνει ακόμα πιο αισιόδοξος ως προς το ενδεχόμενο της εμφάνισης μιας νέας ολέθριας πανδημίας στο άμεσο μέλλον, αφού «αν μη τι άλλο, τώρα ο κόσμος είναι σε επιφυλακή». Αν και, κρίνοντας απ’ όσα βλέπουμε καθημερινά, όχι όλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.