ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Στοπ» σε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών

«Στοπ» σε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών

Ναρκωτικά αξίας 44 εκατ. ευρώ κατέσχεσαν οι ιταλικές και αλβανικές αρχές, μετά την εξάρθρωση μεγάλου διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών, που δρούσε στις δύο χώρες.

Το εν λόγω καρτέλ ήταν από τις κύριες «πηγές» ναρκωτικών που εισέρχονται στην Ευρώπη, από την Ιταλία και την Αλβανία, με την αστυνομία να συλλαμβάνει συνολικά 37 άτομα. Μεταξύ άλλων, κατέσχεσαν 3,5 τόνους μαριχουάνας, χασίς και κοκαΐνης και 10 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ακόμα 67 άτομα που συμμετείχαν σε ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που επεκτάθηκε από την Τουρκία στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος συνεργάστηκαν ερευνητές από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Χιλής, του Ισημερινού και της Βραζιλίας.

«Η σημερινή δράση είναι το αποκορύφωμα μακροχρόνιων ποινικών διαδικασιών σε Αλβανία και Ιταλία. Πιστεύουμε ότι έχουμε διαλύσει μια εγκληματική οργάνωση ικανή να εισάγει συστηματικά τόνους ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία», ανέφερε με ανακοίνωσή της η EuroJust.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δράστες είναι ιταλικής και αλβανικής καταγωγής και φέρεται να χρησιμοποιούσαν σκάφη αναψυχής για τη μεταφορά των ναρκωτικών. «Δεν υπήρχε αντίσταση επειδή ο σχεδιασμός ήταν τόσο αποτελεσματικός που κανείς δεν προσπάθησε να δραπετεύσει», εξήγησε ασφαλής «πηγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.