Γαλλία: Κατηγορία για βιασμό βαρύνει τον νέο υπουργό Εσωτερικών

Γαλλία: Κατηγορία για βιασμό βαρύνει τον νέο υπουργό Εσωτερικών

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό, σε μια υπόθεση που ανάγεται πριν από περίπου μία δεκαετία, βρίσκεται νέος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε πρόσφατα σε ανασχηματισμό και η επιλογή του Ζεράλντ Νταρμανάν, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο 37χρονος, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών από το σοσιαλιστή Κριστόφ Καστανέρ, βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστική διαμάχη, καθώς μια γυναίκα υποστηρίζει πως τη βίασε το 2009. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει ήδη από το 2018, αλλά τέθηκε στο αρχείο πριν καν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Ωστόσο, στις αρχές Ιουνίου οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση. Ο Σοφί Πάτερσον Σπατζ υποστηρίζει πως πλησίασε το νυν υπουργό, τότε τομεάρχη Δικαιοσύνης στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς, προκειμένου να τη βοηθήσει με κάποιες νομικές εκκρεμότητές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως ο Ζεράλντ Νταρμανάν της υποσχέθηκε να παρέμβει, με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την εν λόγω γυναίκα, ύστερα από επίμονο φλερτ και αρκετά SMS που αντάλλαξαν, ωστόσο υποστήριξε πως αυτό συνέβη με τη συγκατάθεσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.