Έκκληση τουρίστα από την Εσθονία: «Έχω κολλήσει στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ από τις 20 Μαρτίου» (φώτο & βίντεο)

Έκκληση τουρίστα από την Εσθονία: «Έχω κολλήσει στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ από τις 20 Μαρτίου» (φώτο & βίντεο)

Ο Roman Trofimov, τουρίστας από την Εσθονία, ταξίδευε στη Νοτιοανατολική Ασία για διακοπές, όταν εγκλωβίστηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Manila Ninoy Aquino από την Μπανγκόκ στις 20 Μαρτίου, όπου και παραμένει ακόμα και σήμερα.

Ωστόσο, δεν του επιτράπηκε να βγει από το αεροδρόμιο λόγω της βίζας του και πως η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Έτσι ισχυρίζεται πως από τότε ζει στο αεροδρόμιο.

Αρχικά έπρεπε να κοιμηθεί στο πάτωμα και στις μεταλλικές καρέκλες στους χώρους αναμονής, αλλά μετά από περίπου μια εβδομάδα του δόθηκε ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι, και έτρωγε σνακ που του προσέφερε το προσωπικό του αεροδρομίου.

Όπως είπε: «Έχω κολλήσει εδώ για περισσότερες από 100 ημέρες. Χρειάζομαι βοήθεια για αν φύγω. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι πρέπει να περιμένω να λήξει η καραντίνα πριν μου επιτραπεί να πετάξω. Από τότε περίμενα εδώ. Είμαι άτομο με αναπηρία, η υγεία μου επιδεινώνεται λόγω του υποσιτισμού, της έλλειψης ήλιου και του καθαρού αέρα. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να απευθύνω δημόσια έκκληση».

Παράλληλα αποκάλυψε πως αποταμίευε χρήματα για το ταξίδι των ονείρων του στη νοτιοανατολική Ασία για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά ο κορονοϊός μετέτρεψε αυτό το όνειρο σε εφιάλτη. Ο Leen Lindam, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας, δήλωσε στο ERR: «Η Πρεσβεία της Εσθονίας στο Τόκιο ήλθε σε επαφή με τις αρχές των Φιλιππίνων για να βρει μια λύση και ήρθε σε επαφή με τον Επίτιμο Πρόξενο στις Φιλιππίνες, για να του παρέχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του».



«Δεν έχει πάρει καμία από τις προτεινόμενες πτήσεις που έχει προσφέρει το υπουργείο και ο πρόξενος και έχει επίσης αρνηθεί μια κενή πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πέταξε στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που οι χώρες είχαν ανακοινώσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδόσει προειδοποίηση για τα ταξίδια στην οποία ενημέρωσε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να μείνουν κολλημένοι στον προορισμό τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Leen πρόσθεσε ότι ο Roman θα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Εσθονία τις επόμενες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.