Παρίσι: Εορτασμοί για την 14η Ιουλίου, χωρίς κόσμο, αλλά με σόου πυροτεχνημάτων

Παρίσι: Εορτασμοί για την 14η Ιουλίου, χωρίς κόσμο, αλλά με σόου πυροτεχνημάτων

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί σόου πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο του Άιφελ, χωρίς την παρουσία πολιτών.

«Λαμβάνοντας υπόψη το υγειονομικό πλαίσιο και τους ισχύοντες κανονισμούς, κυρίως την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 5000 ανθρώπων, οι εορτασμοί στο Παρίσι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρουσία ενός μεγάλου πλήθους, όπως γίνεται κάθε χρόνο», επισήμανε η δημοτική αρχή.

Απευθύνοντας έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Παριζιάνων, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο αρχηγός της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλμάν αποφάσισαν ότι «το κοινό δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ» ούτε να παραστεί στη συναυλία που θα οργανωθεί στο Σαμπ ντε Μαρ από το Radio France, «η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών φέτος».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιβληθούν σταδιακά περιορισμοί στην πρόσβαση στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ. Επίσης, θα κλείσουν σταθμοί του μετρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι η παραδοσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα αντικατασταθεί από μια τελετή- φόρο τιμής στους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.