ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καναδάς: Σε τεστ για τον κορωνοϊό θα υποβληθούν όσοι επισκέφτηκαν μπαρ στο Μόντρεαλ

Καναδάς: Σε τεστ για τον κορωνοϊό θα υποβληθούν όσοι επισκέφτηκαν μπαρ στο Μόντρεαλ

Σε ελέγχους από τις υγειονομικές αρχές του Μόντρεαλ θα υποβληθούν όσοι επισκέφτηκαν κάποιο μπαρ της πόλης μέσα τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, άπαντες καλούνται να κάνουν διαγωνιστικό τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς άτομα που πιθανότατα μετέδωσαν τον ιό επισκέφτηκαν τουλάχιστον πέντε καταστήματα της περιοχής.

Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν ότι ο αριθμός των μπαρ στα οποία πήγαν άνθρωποι που είχαν εκτεθεί στον SARS-CoV-2 είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος και γι’ αυτό καλούν τους θαμώνες να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

«Φοβάμαι ότι οι παρατηρήσεις αυτές αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Κάιζερ.

Το αίτημα αυτό για υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των θαμώνων των μπαρ της καναδικής πόλης έρχεται την ώρα που η περιοχή του Μόντρεαλ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στον Καναδά, αντιμετωπίζει μια αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των νέων κάτω των 39 ετών τις τελευταίες εβδομάδες, υπογραμμίζει η DRSP σε ανακοίνωσή της.

Τα μπαρ στο Μόντρεαλ έλαβαν άδεια να ανοίξουν ξανά στις 25 Ιουνίου, έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία τους είχε επιβληθεί να μείνουν κλειστά.

Ωστόσο η μη τήρηση των συστάσεων για κοινωνική αποστασιοποίηση σε ορισμένους χώρους το περασμένο σαββατοκύριακο οδήγησε την κυβέρνηση του Κεμπέκ να εντείνει ξανά τα μέτρα πρόληψης: τα μπαρ οφείλουν πλέον να σταματούν να πωλούν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα και να κλείνουν στη 01:00 το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κεμπέκ είχε καταγράψει μέχρι χθες Σάββατο περισσότερα από 56.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 5.620 θανάτους από Covid-19, έναντι περίπου 107.000 κρουσμάτων και 8.809 θανάτων σε όλον τον Καναδά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.