Εγκλωβισμένος τουρίστας κοντά στον κρατήρα ηφαιστείου – Αγώνα από τους διασώστες για να τον σώσουν (βίντεο)

Εγκλωβισμένος τουρίστας κοντά στον κρατήρα ηφαιστείου – Αγώνα από τους διασώστες για να τον σώσουν (βίντεο)

Απίστευτα άτυχος στάθηκε ένας τουρίστας έμεινε εγκλωβισμένος κοντά στον κρατήρα του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρασίας, με τους διασώστες να παλεύουν ώστε να τον σώσουν.

Οι διασώστες ανησυχούν λόγω των καιρικών συνθηκών και της «συνεχιζόμενης υψηλής ηφαιστειακής δραστηριότητας».

Ο 35χρονος άνδρας βρίσκεται περίπου 650 πόδια κάτω από το χείλος του ηφαιστείου Klyuchevskaya Sopka 15.580 ποδιών (4748 μέτρα περίπου), που βρίσκεται στη χερσόνησο Kamchatka της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές ο άνδρας εντοπίστηκε από τον αέρα. Ωστόσο, οι διασώστες αγωνίζονται να τον σώσουν.

Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας για την Επικράτεια Kamchatka (KGKU DPC) ενημερώθηκε μέσω των social media. Είπε ότι ένα μήνυμα στάλθηκε στην υπηρεσία διάσωσης στις 6 Ιουλίου ζητώντας βοήθεια, για τον φίλο του.

Χθες (12 Ιουλίου), το KGKU DPC είπε ότι η επιχείρηση διάσωσης έπρεπε να ανασταλεί λόγω καιρού, παρά το γεγονός πως οι διασώστες ενδεχομένως να έφτασαν στα 200 πόδια από τη θέση του τουρίστα.

Η πρόγνωση του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει αρκετά για να βελτιώσει τις συνθήκες τις επόμενες μέρες και οι διασώστες παραμένουν ανίκανοι να φτάσουν στον άνθρωπο – είτε ανεβαίνοντας στην κορυφή του ηφαιστείου είτε μέσω ελικοπτέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.