Σεργκέι Λαβρόφ: Αναβάλεται για Οκτώβριο η επίσκεψή του στην Αθήνα

Σεργκέι Λαβρόφ: Αναβάλεται για Οκτώβριο η επίσκεψή του στην Αθήνα

Η απόσταση που παρατηρείται στις σχέσεις Μόσχας και Αθήνας είναι το εύλογο αποτέλεσμα ελληνικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, καθώς τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή κυβέρνηση έχουν δεθεί πλήρως στο αμερικανικό και γερμανικό άρμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν ή να μην τολμούν να ζητήσουν την στήριξη της Ρωσίας σε μία σειρά από θέματα, όπως η Αγία Σοφία αλλά και η Λιβύη, παρ’ όλο που θεωρητικά συγκλίνουν τα συμφέροντά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικό της απόστασης αυτής είναι και μια είδηση της τελευταίας στιγμής, που αναφέρει ότι η πιθανή επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που ετοιμαζόταν στην Αθήνα, για να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τον Οκτώβριο, καθώς οι Ρώσοι ζήτησαν μεγαλύτερη προετοιμασία από αυτήν που πρότεινε η ελληνική διπλωματία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.