ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μογγολία: Πληροφορίες για περιοχή σε καραντίνα μετά από ύποπτο κρούσμα πανώλης

Μογγολία: Πληροφορίες για περιοχή σε καραντίνα μετά από ύποπτο κρούσμα πανώλης

Σε καραντίνα φέρεται να έχει μπει μια ολόκληρη περιοχή στη δυτική Μογγολία μετά από ένα κρούσμα ύποπτο για βουβωνική πανώλη.

Η Μογγολία έθεσε επ ‘αόριστον μια περιοχή στην δυτική επαρχία Ζαβκχάν σε καραντίνα με την υποψία κρούσματος βουβωνικής πανώλης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Κυριακή, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ο εν λόγω ασθενής είναι ένας 39χρονος κάτοικος της περιοχής Ουλιαστάι. Παρουσίασε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους αφού έφαγε μαρμότα με την οικογένειά του πριν από μια εβδομάδα. Έχει απομονωθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Τουλάχιστον εννέα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν απομονωθεί κατ΄οίκον.

Νωρίτερα, αρκετά κοπάδια διαγνώστηκαν με βουβωνική πανώλη στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας. Δύο κρούσματα της νόσου επιβεβαιώθηκαν στη Δυτική Μογγολία.

Επιπλέον, ένα 15χρονο αγόρι πέθανε από βουβωνική πανώλη στη δυτική Μογγολική στην επαρχία Γκόβι-Αλτάι. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι τρεις ημέρες πριν από το θάνατό του, ο έφηβος έφαγε μαρμότα με φίλους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πανούκλα μεταδίδεται συχνότερα από τους ψύλλους που ζουν σε άγρια τρωκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.