Το δάχτυλο στους πολίτες κουνάει ο Γερμανός πρόεδρος: «Ενεργήστε υπεύθυνα αλλιώς έρχεται και δεύτερο lockdown»

Το δάχτυλο στους πολίτες κουνάει ο Γερμανός πρόεδρος: «Ενεργήστε υπεύθυνα αλλιώς έρχεται και δεύτερο lockdown»

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μέσα από το διάγγελμα που εξέδωσε «απείλησε» τους πολίτες με δεύτερο lockdown, ενώ τους έριξε και την ευθύνη για την διασπορά του κορωνοϊού.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γερμανός πρόεδρος ανέφερε «να συνεχίσουν να ενεργούν υπεύθυνα για να αποτρέψουν ένα δεύτερο “lockdown”. Εάν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων και πέραν τούτου την ανάκαμψη της οικονομίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας στο σύνολό της», όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο Στάινμαϊερ τόνισε την «ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να φορούν όλοι μάσκα προστασίας στο στόμα και τη μύτη όπου αυτό συνιστάται. Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να επωφεληθούν από τις δυνατότητες να κάνουν τέστ. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Η ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων αποτελεί κίνδυνο για όλους», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η καλοκαιρινή διάθεση μας κάνει καλό σε όλους μας, αλλά δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να είμαστε απρόσεκτοι στην καταπολέμηση της πανδημίας. Αυτήν τη στιγμή μπορούμε να δούμε πόσο αβέβαιη και ασταθής είναι η κατάσταση. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ξεπεραστεί, το αντίθετο, βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της. Επιπλέον, ο αριθμός των λοιμώξεων στη Γερμανία αυξήθηκε ξανά στο μεταξύ. Είναι σαφές ότι μια ακόμα φάση στασιμότητας θα μας έπληττε ακόμα πιο σκληρά», κατέληξε ο Στάινμαϊερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.