ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αλγερία: «Χαλαρώνουν» μετά από 5 μήνες τα μέτρα – Ανοίγουν τζαμιά και πλαζ

Αλγερία: «Χαλαρώνουν» μετά από 5 μήνες τα μέτρα – Ανοίγουν τζαμιά και πλαζ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ, οι αρμόδιες Αρχές της Αλγερίας, αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά προοδευτικά τα ισλαμικά τεμένη, οι παραλίες και τα πάρκα, που είχαν επιβάλλει να κλείσουν πριν από πέντε μήνες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας της Αλγερίας αφιερωμένη στην αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης, ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Ταμπούν ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Αμπντελαζίζ Τζαράντ να «προγραμματίσει την προοδευτική επαναλειτουργία των χώρων λατρείας» στη χώρα.

Το άνοιγμα των ισλαμικών τεμενών θα περιοριστεί στην πρώτη φάση σε μόνο μερικούς μεγάλους χώρους λατρείας, με πάνω από χίλιες θέσεις, ώστε να είναι εφικτή η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, ενώ θα είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας «από τους πάντες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Ταμπούν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προβλέψει μέτρα ώστε να αποκατασταθεί «σταδιακά η πρόσβαση στις πλαζ και σε χώρους αναψυχής και χαλάρωσης» των πολιτών.

Τα τεμένη, όπως και τα πάρκα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα στάδια και οι αίθουσες εορταστικών και άλλων εκδηλώσεων, έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη 19η Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα επιφορτιστούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να επιβλέπουν την τήρηση των συστάσεων να τηρείται κοινωνική απόσταση και να γίνεται χρήση μασκών, όπως είναι υποχρεωτικό από την 24η Μαΐου. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Τα μέτρα που αποφάσισαν οι Αρχές ενδέχεται να ανακληθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης.

Στην Αλγερία καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση των μολύνσεων, όμως τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται πτωτική τάση.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί σχεδόν 32.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αλγερινή επικράτεια από την καταγραφή του πρώτου, την 25η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας. Πάνω από 1.200 ασθενείς έχουν υποκύψει στον COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή, γεγονός που σημαίνει πως η Αλγερία υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα σε όλη την Αφρική, πίσω από την Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση παρέτεινε ως την 11η Αυγούστου τον περιορισμό των πολιτών στο σπίτι σε 29 από τις 48 περιφέρειες της χώρας. Συνεχίζει να επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες). Οι περιορισμοί έχουν πάντως αρθεί στις υπόλοιπες 19 περιφέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.