Πίστευαν ότι είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια αλλά… ζούσε κρυμμένος σε βλάστηση (φωτό)

Πίστευαν ότι είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια αλλά… ζούσε κρυμμένος σε βλάστηση (φωτό)

Ένας άνδρα λιθουανικής καταγωγής εξαφανίστηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια και πιστευόταν ότι είχε πέσει θύμα δολοφονίας.

Η τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο 40χρονος σήμερα Ricardas Puisys, προτού χαθούν τα ίχνη του, ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στον χώρο εργασίας του, 20 μίλια από την τότε κατοικία του στο Ουίσμπετς του Κέιμπριτζσαϊρ.

Δύο ημέρες αργότερα δεν εμφανίστηκε στη δουλειά ενώ τον περίμεναν, και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα, πιστεύοντας ότι ο Puisys είχε πέσει θύμα δολοφονίας. Τον επόμενο μήνα, ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι πρώτες ενδείξεις ότι ο αγνοούμενος Λιθουανός μπορεί να είναι ζωντανός παρουσιάστηκαν όταν κάποιος έφτιαξε έναν λογαριασμό στο Facebook με το όνομά του, και ανέβασε φωτογραφίες ενός άνδρα που οι Αρχές πίστευαν ότι ήταν ο Puisys.

Πέρυσι τον Νοέμβριο, στελέχη της αστυνομίας επανεκκίνησαν τις προσπάθειες εντοπισμού του, και μέχρι τον Δεκέμβριο είχαν συγκεντρώσει πολλές μαρτυρίες από άνθρώπους που ισχυρίζονταν ότι τον είχαν δει.

Την περασμένη Δευτέρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Puisys είχε εντοπιστεί την 1η Ιουλίου να κρύβεται στο Ουίσμπετς. Στελέχη της αστυνομίας πιστεύουν ότι οργάνωσε την εξαφάνισή του επειδή φοβόταν για την ασφάλειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2015, λίγο καιρό πριν χαθούν τα ίχνη του, ένας κάτοικος της περιοχής είχε καταγγείλει ότι ο Puisys είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και ότι ενδεχομένως εξαναγκαζόταν να αλλάζει κατοικίες στην περιοχή του Ουίσμπετς, παρά τη θέλησή του. Αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί τότε τον άνδρα, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι είναι εντάξει.

Ο επιθεωρητής Rob Hall της μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων του αστυνομικού τμήματος της κομητείας δήλωσε: «Για περίπου πέντε χρόνια η εξαφάνιση του Ricardas αποτελούσε μυστήριο. Στα τέλη Ιουνίου όμως, λάβαμε κάποιες πληροφορίες που μας οδήγησαν στο να τον βρούμε».

Ο Puisys εργαζόταν σε μια εταιρεία ονόματι Nightlayer Leek Company μέσω πρακτορείου την εποχή της εξαφάνισής του.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός, η απόφαση να καθυστερήσει κάποια 24ωρα η ανακοίνωση του εντοπισμού του λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια του άνδρα, προκειμένου να εφαρμοστούν ορισμένα μέτρα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε, μέλημα των Αρχών ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Puisys αλλά και να του παρασχεθεί η απαιτούμενη υποστήριξη, καθώς πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία πέντε (ή και περισσότερα) χρόνια της ζωής του αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.