ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Αυστριακός τουρίστας ξάπλωσε πάνω σε άγαλμα και το… έσπασε! (φώτο)

Ιταλία: Αυστριακός τουρίστας ξάπλωσε πάνω σε άγαλμα και το… έσπασε! (φώτο)

Ένας Αυστριακός τουρίστας μάλλον θεώρησε πως είναι καλή ιδέα να ξαπλώσει πάνω στο γύψινο μοντέλο του 19ου αιώνα ενός διάσημου έργου του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα, για μια φωτογραφία, όμως τελικά… το πλήρωσε ακριβά. Το άγαλμα υπέστη ζημιές από την απερίσκεπτη ενέργεια του άνδρα και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν νομικές συνέπειες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o τουρίστας (ένας 50χρονος Αυστριακός) έγειρε πάνω στο γλυπτό που απεικονίζει την «Παυλίνα Βοναπάρτη – Μποργκέζε ως Venus Victrix», θέλοντας να βγει μαζί της μια αναμνηστική φωτογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει κατά λάθος τρία δάχτυλα του γύψινου μοντέλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο Gypsotheca Antonio Canova στο Ποσάνιο της επαρχίας Τρεβίζο, στις 31 Ιουλίου.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του μουσείου δείχνει τον άνδρα (του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) να «πηδάει» πάνω στη βάση του αγάλματος, με την απότομη κίνησή του να οδηγεί στη θραύση των δακτύλων.

Μιλώντας στο CNN, η τοπική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε επισκεφθεί το μουσείο με ένα γκρουπ συμπατριωτών του. Το συμβάν σημειώθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους φίλους του και «ξάπλωσε» πάνω στο άγαλμα για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν αποκλείεται, πέρα από τα δάχτυλα, να έχει υποστεί ζημιά και η βάση του γλυπτού, λένε ειδικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αυστριακός φέρεται να εντοπίστηκε μέσω των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που απαιτείται πλέον να δίνουν οι επισκέπτες του μουσείου, στο πλαίσιο του σχεδίου για ιχνηλάτηση επισκεπτών σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Όταν επικοινώνησαν μαζί του οι Αρχές, παραδέχτηκε «την ηλίθια πράξη του» και ζήτησε συγγνώμη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τον αδέξιο άνδρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.