ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: Πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για τον φόνο 2 αγοριών που ποτέ δεν διέπραξε (φωτό)

Κίνα: Πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για τον φόνο 2 αγοριών που ποτέ δεν διέπραξε (φωτό)

Ένας άντρας από την Κίνα αθωώθηκε από τις κατηγορίες για τον φόνο δύο αγοριών και αφέθηκε ελεύθερος μετά από 27 χρόνια.

Η περιπέτεια του Zhang ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1993 όταν τα πτώματα δύο αγοριών ανακαλύφθηκαν σε μια δεξαμενή χωριού στο Jinxian, μια κομητεία του Nanchang, πρωτεύουσα του Jiangxi.

Tον Ιανουάριο του 1995, ένα δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά αργότερα μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

Bασανίστηκε από την αστυνομία και αναγκάστηκε να ομολογήσει τη δολοφονία δύο νέων αγοριών το 1993.

Ήταν ο πιο μακροχρόνια έγκλειστος που καταδικάστηκε στην Κίνα χωρίς να έχει διαπράξει το έγκλημα, αφού έχει εκτίσει 9.778 ημέρες στη φυλακή της επαρχίας Jiangxi.

Tον Μάρτιο του 2019, ανώτατο δικαστήριο συμφώνησε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση και τον Ιούλιο οι επαρχιακοί εισαγγελείς πρότειναν την αθώωσή του βάσει ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Zhang είπε στο δικαστήριο ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει το δικαίωμα αποζημίωσης για παράνομη καταδίκη.

«Θα διαπραγματευτώ το ακριβές ποσό αποζημίωσης με τον πελάτη μου», δήλωσε ο δικηγόρος του Zhang, Wang Fei, στην China Daily. «Σχεδιάζουμε επίσης να ζητήσουμε να λογοδοτήσουν εκείνοι που διέπραξαν δικαστικές παραβάσεις στην υπόθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δολοφόνος των δύο αγοριών το 1993 παραμένει άγνωστος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.