ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε από ύψος 18 μέτρων την ώρα που έκανε πεζοπορία (φωτό)

ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε από ύψος 18 μέτρων την ώρα που έκανε πεζοπορία (φωτό)

Ένας άνδρας από την Αριζόνα των ΗΠΑ, έπεσε από ύψος 18 μέτρων, την ώρα που έκανε πεζοπορία και πέρασε μια ολόκληρη μέρα σε φαράγγι.

Ο Τζέικομπ Βελάρντε έκανε πεζοπορία όταν το μονοπάτι κατέρρευσε από κάτω του, με αποτέλεσμα να πέσει από ένα ύψος περίπου 7 ορόφων.

Με κάταγμα στο κρανίο, σε σπονδύλους, σπασμένο αστράγαλο, σπασμένη μύτη και πολλές εκδορές και μώλωπες από την πτώση, ο Βελάρντε βρέθηκε εγκλωβισμένος στο φαράγγι για 24 ώρες.

«Αυτή την στιγμή, αισθάνομαι ευλογημένος» δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό People. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα έπρεπε να είχα επιβιώσει από μια τέτοια πτώση».

«Οι γιατροί λένε ότι είμαι τυχερός που δεν τραυματίστηκα χειρότερα» εξήγησε δίπλα σε μια φωτογραφία που τον δείχνει με πρησμένο πρόσωπο.

Μόλις προσγειώθηκε στο έδαφος, ο Βελάρντε έκανε ότι ήταν απαραίτητο για την επιβίωσή του. «Ήταν λίγο τρομακτικό και επώδυνο, αλλά έπρεπε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή μου και να παραμείνω ενυδατωμένος» εξήγησε.

«Χάρη σε αυτά που είχα μάθει, ήξερα τι έπρεπε να κάνω για να φροντίσω τον εαυτό μου. Φαντάστηκα ότι εφόσον επέζησα από την πτώση, θα μπορούσα να επιβιώσω και από τα υπόλοιπα».

Ο Βελάρντε σημειώνει επίσης, πως παρέμεινε ήρεμος επειδή ήξερε ότι ο αδερφός του θα τον έψαχνε εάν δεν εμφανιζόταν την επόμενη μέρα.

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ καθώς μια οικογένεια που έκανε πεζοπορία στην ίδια διαδρομή με τον Βελάρντε, τον εντόπισε στο φαράγγι το επόμενο πρωί γύρω στις 8. «Ειλικρινά, νόμιζα ότι το είχα φανταστεί, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος» λέει ο 24χρονος, σημειώνοντας πως η οικογένεια κάλεσε αμέσως βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διασώστες μετέφεραν αργότερα τον Βελάρντε στο νοσοκομείο. Καθώς αναρρώνει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά από την τραυματική αυτή εμπειρία, ο 24χρονος λέει πως ελπίζει ότι η ιστορία του θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για τον κόσμο που σκέφτεται να κάνει πεζοπορία μόνος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.