ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιαπωνία: Σχεδιάζει να στείλει ομάδα ερευνητών στον Μαυρίκιο για την αποτίμηση της καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα

Ιαπωνία: Σχεδιάζει να στείλει ομάδα ερευνητών στον Μαυρίκιο για την αποτίμηση της καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα

Τεράστια είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στον Μαυρίκιο λόγω της διαρροής πετρελαίου από πλοίο και σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας Σιντζίρο Κοϊζούμι, το Τόκιο αναμένεται να δημιουργήσει ομάδα ερευνητών για την αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.

Ιαπωνικό φορτηγό πλοίο προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο ανοικτά του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα κάπου 1.000 τόνοι πετρελαίου καυσίμου και προκαλώντας την κήρυξη “περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης”. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, πρόκειται για τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στη χώρα.

Η μετακίνηση του πλοίου θα είναι μια πολύ ευαίσθητη επιχείρηση και αναμένεται να πάρει μήνες. Η Γαλλία, αποικία της οποίας υπήρξε κάποτε ο Μαυρίκιος, έχει πει ότι θα βοηθήσει με τον καθαρισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κοϊζούμι είπε ακόμη σήμερα στους δημοσιογράφους πως εκτιμά πως πρόκειται για μια σοβαρή κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βιοποικιλότητας. Το πλοίο MV Wakashio ανήκει στην εταιρία Nagashiki Shipping και είχε ναυλωθεί από τη Mitsui OSK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.