ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αίγυπτος: 27 σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν στη Σακάρα

Αίγυπτος: 27 σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν στη Σακάρα

Συνολικά 27 σαρκοφάγοι, οι οποίοι θάφτηκαν στη Σακάρα πριν από 2.500 χρόνια, ανακαλύφθηκαν στη νότια Αίγυπτο.

Μετά την ανακάλυψη δεκατριών ξύλινων σαρκοφάγων οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την Κυριακή (20/09) άλλους δεκατέσσερις αρχαίους τάφους, στην αρχαία αιγυπτιακή νεκρόπολη, όπως ενημέρωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Καλέμπ Αλ Ανάνι.

Η Σακάρα αποτελεί μια τεράστια νεκρόπολη στη νότια Αίγυπτο και ήταν μέρος της αρχαίας πρωτεύουσας της Μέμφιδας. Είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η ανακάλυψη, σε πηγάδι που άνοιξαν πρόσφατα οι αρχαιολόγοι και φθάνει σε βάθος έντεκα μέτρων, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι αυτοί οι σαρκοφάγοι είναι εντελώς κλειστοί. Δεν έχουν ανοίξει από τότε που θάφτηκαν», εξήγησε ο υπουργός. Ωστόσο, δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα λεπτομέρειες για τα ευρήματα. Συνοδεύονταν, πάντως, από πλείστα καλοφτιαγμένα και πολύχρωμα αντικείμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.