Δείτε την πρωτότυπη εκκλησία κατασκευασμένη από Lego (φώτο)

Δείτε την πρωτότυπη εκκλησία κατασκευασμένη από Lego (φώτο)

Οι λάτρεις των Lego σίγουρα θα ήθελαν να επισκεφθούν έναν από τους πλέον ασυνήθιστους τόπους λατρείας, στην Ολλανδία, όχι μόνο για να εκφράσουν την πίστη τους, αλλά και για να θαυμάσουν μια αρχιτεκτονική κατασκευή εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Η εκκλησία κατασκευάστηκε στην πόλη Ένσχεντε της επαρχία Οφεράισσελ, στην ανατολική Ολλανδία, στην περιοχή Τβέντε. Είναι δημιούργημα των Μίκιλ Ντε Ουίτ και Φίλιπ Τζόνκερ, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού να χρησιμοποιήσουν τεράστια τουβλάκια Lego για να την κατασκευάσουν.

«Επιλέξαμε διάφορα χρώματα για τους τοίχους. Κόκκινο, μπλε, άσπρο, κίτρινο και μαύρο. Θέλαμε να έχουν κυψελωτό σχέδιο, έτσι ώστε το φυσικό φως να περνά ανάμεσα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα δράση στο εσωτερικό του ναού», εξήγησαν για την κατασκευή της οι δημιουργοί της εκκλησίας.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που έσπευσε να επισκεφθεί τον πρωτότυπο ναό, ενθουσιάστηκε. «Με αυτά τα τουβλάκια έπαιζαν τα παιδιά μας και τώρα τα εγγόνια μας. Κι εμείς μαζί τους! Νομίζω δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να έρθουν με εμάς στην εκκλησία», ανέφερε σχετικά για την εκκλησία, που κεντρίζει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, δεν γίνονται λειτουργίες. Λειτουργεί, κυρίως, ως εκθεσιακός χώρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.