Στην Αρκτική το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο (βίντεο)

Στην Αρκτική το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο (βίντεο)

Από την Αγία Πετρούπολη απέπλευσε το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο, έχοντας ως προορισμό το λιμάνι του Μούρμανσκ της Αρκτικής.

Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες και γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας να αξιοποιήσει τις εμπορικές δυνατότητες στην περιοχή. Το «Arktika» έχει μήκος 173 μέτρα, πλήρωμα 53 ατόμων και μπορεί να σπάει πάγους πάχους έως και τριών μέτρων.

Το πλοίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Ρωσίας να αναπτύξει τη θαλάσσια οδό της Βόρειας Θάλασσας, η οποία εκτείνεται από το Μούρμανσκ μέχρι το Βερίγγειο πορθμό κοντά στην Αλάσκα.

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου πυρηνικού στόλου παγοθραυστικών που θα διασφαλίζει συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου την ασφαλή πλοήγηση σε ολόκληρη τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας είναι στρατηγικό καθήκον για τη χώρα μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαδρομής Βόρειας Θάλασσας, Βιτσισλάβ Ρούκσα.

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Αρκτική, το πυρηνικό παγοθραυστικό πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές στα θυελλώδη νερά του Κόλπου της Φινλανδίας, ακολουθώντας πορεία μέσα σε ισχυρούς ανέμους και πανύψηλα κύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.