ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βραβεία Νόμπελ: Δεν θα γίνει για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η τελετή απονομής

Βραβεία Νόμπελ: Δεν θα γίνει για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η τελετή απονομής

Μετά το επίσημο δείπνο και η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ δεν θα διεξαχθεί φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, για πρώτη φορά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ακυρώθηκε η τελετή με φυσική παρουσία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

«Η ιδέα είναι ότι τα μετάλλια και τα διπλώματα θα απονεμηθούν στους νικητές με τρόπο ασφαλή στις χώρες διαμονής τους, πολύ πιθανόν με τη βοήθεια των πρεσβειών και των πανεπιστημίων των νικητών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Νόμπελ, το οποίο εδρεύει στη σουηδική πρωτεύουσα.

Τα βραβεία απονέμονται παραδοσιακά στις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία θανάτου του Σουηδού δημιουργού των βραβείων Άλφρεντ Νόμπελ (1833-1896), στη Στοκχόλμη (Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας, Λογοτεχνίας και πιο πρόσφατα Οικονομίας) και το Όσλο (Ειρήνης). Η τελευταία φορά που δεν έγινε τελετή στη Στοκχόλμη ήταν το 1944, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, μεταξύ 5 και 12 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολλά βραβεία δεν απονεμήθηκαν ούτε ανακοινώθηκαν, ακόμα κι αν η Σουηδία δεν συμμετείχε στον πόλεμο. Το βραβεία του 1944 απονεμήθηκαν το 1945. Το 1940, το 1941 και το 1942 δεν απονεμήθηκε κανένα βραβείο και καμία τελετή δεν διεξήχθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μια μικρή τελετή απονομής του βραβείου Ειρήνης προβλέπεται να γίνει στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, όμως σε πολύ περιορισμένη μορφή», ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ της Νορβηγίας. Η τελετή δεν θα φιλοξενηθεί στη μεγάλη αίθουσα του δημαρχείου της νορβηγικής πρωτεύουσας, αλλά στο πανεπιστήμιο της πόλης και το παρών αναμένεται να δώσουν λιγότερα από εκατό άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.