ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαβάη: Η στάθμη της θάλασσας που ανεβαίνει μπορεί να εξαφανίσει το 40% των παραλιών της σύμφωνα με έρευνα

Χαβάη: Η στάθμη της θάλασσας που ανεβαίνει μπορεί να εξαφανίσει το 40% των παραλιών της σύμφωνα με έρευνα

Ερευνητές από τη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ωκεανού και της Γης του Πανεπιστημίου της Χαβάης διαπίστωσαν ότι έως το 2050, το 40% των παραλιών στο O’ahu θα μπορούσαν να εξαφανιστούν.

Το O’ahu, έδρα της πρωτεύουσας Χονολουλού, είναι το πιο δημοφιλές νησί της Χαβάης για τους τουρίστες. Πολλές από τις τουριστικές δραστηριότητες του O’ahu αφορούν στις παραλίες της, όπως ετήσια πρωταθλήματα surfing.

Ενδεικτικά, τα τουριστικά έσοδα της Χαβάης ήταν 17,75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν τα νησιά.

Η μελέτη εξέτασε επίσης τις αυλακώσεις στην παραλία, την κλίση που έχουν τα βράχια αλλά και παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις ακτές.

Μια προηγούμενη μελέτη από τους ερευνητές έδειξε ότι χωρίς αλλαγή στις πολιτικές διαχείρισης των παραλιών, 25 μίλια από τις παραλίες του O’ahu θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, ανέφερε το Hawaii News Now.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, σημείωσε ότι η στάθμη της θάλασσας είναι πιθανό να αυξηθεί μεταξύ περίπου 6-15 ιντσών τα επόμενα 30 χρόνια παγκοσμίως.

Σημειώνει ακόμη ότι «η αντιδραστική και αποσπασματική προσέγγιση στη διαχείριση της παραλίας απέτυχε» και ότι τόσο τα παραλιακά πάρκα όσο και τα κτίσματα δημιουργούν ζητήματα. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές για τη διατήρηση της παραλίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές ζήτησαν πάντως μια «ολοκληρωμένη συνεργασία» για τη διατήρηση των παραλιών για τις μελλοντικές γενιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.