ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: Απαγορεύτηκαν τα ιστιοφόρα μήκους κάτω των 15 μέτρων λόγω επιθέσεων από όρκες

Ισπανία: Απαγορεύτηκαν τα ιστιοφόρα μήκους κάτω των 15 μέτρων λόγω επιθέσεων από όρκες

Οι όρκες έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες μεταξύ των λιμανιών Πριορίνο Γκράντε και Εστάθα ντε Μπάρες και η Ισπανία αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας ιστιοφόρων κάτω των 15 μέτρων.

Από χθες το βράδυ, τα ιστιοφόρα μήκους κάτω των 15 μέτρων απαγορεύονται μεταξύ των λιμανιών Πριορίνο Γκράντε και Εστάθα ντε Μπάρες στην περιοχή της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, σε μια έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων της ακτογραμμής, ένα μέτρο που στοχεύει στο να προστατεύσει «τόσο τους ανθρώπους όσο και τις όρκες», αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών σε ένα δελτίο τύπου.

Έπειτα από μια πρώτη επίθεση όρκας εναντίον ενός ιστιοφόρου τη 19η Αυγούστου, καταγράφηκαν και άλλες, που προκάλεσαν ζημιές στα πλεούμενα, κυρίως στα πηδάλιά τους, διευκρινίζει το υπουργείο.

Η απαγόρευση, που προβλέπεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα της ακτογραμμής «που ακολουθούν τις μεταναστευτικές οδούς» της όρκας, ενός είδους που θεωρείται «ευάλωτο» στην Ισπανία.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει όρκες να κολυμπούν κοντά σε ένα γιοτ, τον Αύγουστο, κατά μήκος των ακτών της Γαλικίας, προτού οι επιβαίνοντες συνειδητοποιήσουν ότι το πηδάλιο έχει υποστεί ζημιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ WWF, οι όρκες μπορούν να ζυγίσουν έως 6 τόνους και να φθάνουν τα 10 μέτρα μήκος, ήτοι το μέγεθος ενός λεωφορείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.