Αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 η Ιαπωνία

Αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε χθες στο μήνυμά του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Τον περασμένο Μάρτιο, μεσούσης της πρώτης κορύφωσης της πανδημίας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» και η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την αναβολή των Αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, και την μεταφορά τους για το επόμενο έτος. Οι Αγώνες θα διατηρήσουν το όνομα τους «Τόκιο 2020».

«Το καλοκαίρι του επόμενου έτους, η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε μια απόδειξη ότι η ανθρωπότητα νίκησε την πανδημία», δήλωσε ο Σούγκα στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι επίμονα ώστε να σας καλωσορίσω σε Αγώνες που θα είναι ασφαλείς», δήλωσε στην πρώτη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ως νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο Σούγκα ορκίστηκε πρωθυπουργός αυτόν τον μήνα μετά την παραίτηση του Σίνζο Άμπε λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πρότειναν χθες μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης περιόδου ανοίγματος για χώρους προπόνησης και μείωσης του προσωπικού για τη λειτουργία προπονητικών κέντρων και της μείωσης του προσωπικού για την λαμπαδηδρομία. Διοργανωτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση του κόστους, την απλούστευση των Αγώνων και την προστασία των αθλητών και των θεατών από τον ιό.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι, τόνισε χθες ότι ο Σούγκα τον έχει διαβεβαιώσει πως η διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων είναι βασική του προτεραιότητα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός παράλληλα δήλωσε στην ομιλία του ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χωρίς προϋποθέσεις, με σκοπό την επίλυση του μακροχρόνιου ζητήματος των Ιαπώνων υπηκόοων που απήχθησαν πριν από δεκαετίες, συνεχίζοντας τη στάση του προκατόχου του.

«Η εγκαθίδρυση μιας εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ της Ιαπωνίας και της Βόρειας Κορέας όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, αλλά και θα συμβάλει σημαντικά στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», είπε.

Συμπλήρωσε πως η Ιαπωνία θα εργαστεί για να εξασφαλιστεί μια δίκαιη πρόσβαση στη θεραπεία του κορονοϊού και στα εμβόλια για τους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως μέρος των κινήσεων της για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, το Τόκιο θα προσφέρει έως και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια έκτακτης ανάγκης, κατέληξε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.