ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά την Γκρέτα Τούνμπεργκ τώρα εμφανίστηκε ο Λανς Λάου – Ο 11χρονος ακτιβιστής για την κλιματική αλλαγή

Μετά την Γκρέτα Τούνμπεργκ τώρα εμφανίστηκε ο Λανς Λάου – Ο 11χρονος ακτιβιστής για την κλιματική αλλαγή

Μετά την Γκρέτα Τούνμπεργκ τώρα εμφανίστηκε ο Λανς Λάου, ένας 11χρονος ακτιβιστής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος από το Χονγκ Κονγκ τον οποίον προσφάτως εντόπισαν τα διεθνή ΜΜΕ και του παίρνουν συνεντεύξεις.

Προτού το σχολείο του κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Λάου θα πήγαινε εκεί μία ώρα νωρίτερα κάθε Παρασκευή προκειμένου να βρει χρόνο να μιλήσει στους συμμαθητές του και τους γονείς τους σχετικά με αυτό που εκείνος περιγράφει ως μια μη αναστρέψιμη κλιματική κρίση.

Στην είσοδο του σχολείου του, ο έφηβος συζήταγε θέματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αυστραλία έως την τήξη των πάγων.

Αυτήν την εβδομάδα επέστρεψε στο πόστο του, αφού άνοιξε το σχολείο του, όπου οργάνωσε μια επιχείρηση καθαρισμού των ακτών, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων νέων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα, η ανθρωπότητα απλά δεν θα υπάρχει πολύ σύντομα», είπε στο Reuters.

Τα Σαββατοκύριακα ο Λάου πηγαίνει με τη μητέρα του σε εμπορικά κέντρα για να μιλήσει με τον κόσμο για την ανάγκη αλλαγής.

«Κανείς δεν είναι τόσο μικρός για να κάνει τη διαφορά. Όλοι μας μπορούμε να αναλάβουμε δράση τώρα».

Σε μια παραλία απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ομάδες μαθητών, που φορούν μάσκες, φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Σχολική απεργία για Κλιματική Δράση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.