ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ε.Μακρόν: «Δεν είναι ανάμεσα στα καθήκοντά μου να σχολιάζω αλλά να πράττω»

Ε.Μακρόν: «Δεν είναι ανάμεσα στα καθήκοντά μου να σχολιάζω αλλά να πράττω»

O Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας​, Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο επεισόδιο και στην επίθεση στο Charlie Hebdo και τόνισε ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV, παίρνοντας θέση για το ζήτημα για πρώτη φορά από το περιστατικό, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει υποχρέωση να σχολιάζει, αλλά να ενεργεί».

Εμανουέλ Μακρόν: Ο ρόλος μου δεν είναι να προκαταβάλω την έρευνα

Υπερασπιζόμενος τη θέση του, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιος της Λιθουανίας όπου βρίσκεται, ο Εμανουέλ μακρόν συνέχισε: «Ο ρόλος μου δεν είναι ούτε να προκαταβάλω, ούτε να συμμετέχω σε κάθε αντίδραση. Πιστεύω πως δεν πρέπει να κρίνει κανείς την αφοσίωση του προέδρου σε επίπεδο tweet». Όπως είπε, «σε κάθε περίπτωση δεν είναι η δική του εικόνα για τα καθήκοντά του».

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε πως η ομάδα του επικοινώνησε μαζί τους τις ώρες που ακολούθησαν την επίθεση στο Παρίσι. «Η ομάδα μου και εγώ ο ίδιος, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες αυτές. Στη συνέχεια, άφησα την έρευνα να προχωρήσει και την κυβέρνηση να παρέμβει. Πιστεύω πως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθούσε το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δεν θέλησε να κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση για το θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.