ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το κτίριο του Λονδίνου που σε μερικά χρόνια θα γέρνει όπως ο Πύργος της Πίζας

Το κτίριο του Λονδίνου που σε μερικά χρόνια θα γέρνει όπως ο Πύργος της Πίζας

Το Big Ben και ο Πύργος της Πίζας φαίνεται πως θα αποκτήσουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Όχι άμεσα αλλά σε πάρα πολλά χρόνια. Το Big Ben κλίνει κατά 0,26 μοίρες προς τα βορειοδυτικά, βγαίνοντας εκτός ευθυγράμμισης κατά μισό μέτρο στο υψηλότερο σημείο του το 2011.

Η απόκλιση ανακαλύφθηκε από την Υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου, αφού η γραμμή Jubilee περνά κάτω από την βουλή των λόρδων. Κανείς δεν γνωρίζει τι προκαλεί αυτή την απόκλιση, αλλά κάποιοι πιστεύουν πως το έδαφος που χτίστηκε έχει αρχίσει να ξεραίνεται.

Και ο πύργος θα συνεχίσει να παίρνει κλίση. Όπως είχε δηλώσει πριν κάποια χρόνια ο φύλακας του κτιρίου, οι ειδικοί είπαν πως ο πύργος των 96 μέτρων ξεκίνησε την κλίση του το 1999 και από το 2003, αυτή άρχισε να συμβαίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα. Φυσικά, αν προκύψει πρόβλημα αυτό θα προκύψει μετά από 4.000 χρόνια, με τα σημερινά δεδομένα. Μέχρι τότε ίσως το Big ben να έχει πάρει μια κλίση παρόμοια με εκείνη του πύργου της Πίζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυο πύργοι έχουν ηλικιακή απόσταση σχεδόν 5 αιώνων. Ο πύργος της Πίζας ολοκληρώθηκε το 1372, ενώ το Big Ben το 1859. Η απόκλιση του δεν προκαλεί ανησυχία αλλά αν κάποια στιγμή αυξηθεί και πάλι η ταχύτητα, ίσως το διάσημο ρολόι να γέρνει κι αυτό εμφανέστατα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.