ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Το μάζεψε για αναμνηστικό και αποδείχθηκε «θησαυρός» (φώτο)

ΗΠΑ: Το μάζεψε για αναμνηστικό και αποδείχθηκε «θησαυρός» (φώτο)

O Κέβιν Κινάρντ βρήκε στο πάρκο Crater of Diamonds, στο Άρκανσας των ΗΠΑ, ένα πετραδάκι και το πέρασε για γυαλί. Παρ’ όλα αυτά, το κράτησε για να το έχει ως αναμνηστικό.

Στο κρατικό πάρκο, που στα ελληνικά αποδίδεται με το όνομα «Κρατήρας Διαμαντιών», επιτρέπεται σε κάθε επισκέπτη να κοσκινίσει μέχρι 37 στρέμματα γης. Ο 33χρονος σε καμία περίπτωση δεν πίστευε πως θα μπορούσε πράγματι να βρει έναν πολύτιμο λίθο, αλλά πέρασε τη μέρα του ως χρυσοθήρας, μαζί με φίλους του.

Ωστόσο, όταν ένας φίλος του είδε την ανακάλυψή του τον προέτρεψε να απευθυνθεί σε ειδικούς, αφού εκτίμησε πως αυτό το μικρό πετραδάκι ίσως να είχε αξία. Όπως αποδείχθηκε, είχε απόλυτο ίδιο.

«Βρήκα κάτι που φαινόταν ενδιαφέρον και γυαλιστερό, οπότε το έβαλα στην τσάντα μου και συνέχισα να ψάχνω», σχολίασε ο Αμερικανός, που έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε λίγο αργότερα από το Κέντρο Πληροφοριών του πάρκου πως η ανακάλυψή του ήταν ένα διαμάντι 9,07 καρατίων.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία του πάρκου, μετά το 1978, οπότε ένας άνδρας εν ονόματι Αμαρίλο Στάρλαϊτ ανακάλυψε ένα λευκό διαμάντι 16,37 καρατίων. Μόνο φέτος έχουν ανακαλυφθεί στο πάρκο περί τα 240 διαμάντια, κανένα όμως τόσο μεγάλου μεγέθους. Το 2017 μια γυναίκα από το Τέξας ανακάλυψε ένα καφέ διαμάντι 7,44 καρατίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.