Ε.Μασκ: «Μπορεί να ψηφίσω τον Ν.Τραμπ»

Ε.Μασκ: «Μπορεί να ψηφίσω τον Ν.Τραμπ»

Ο Έλον Μασκ μπορεί να έχει έντονες αντιθέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγες ώρες μετά το πρώτο debate των δύο μονομάχων.

Στους αναποφάσιστους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ.

Η απάντησή του, δε, στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει Τραμπ, ήταν γριφώδης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον Αμερικανό πρόεδρο ως προς τις απόψεις για την κλιματική αλλαγή. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν περάσει σε μια πιο θερμή ζώνη.

«Για να δούμε πώς θα πάει το ντιμπέιτ», είπε ο Μασκ όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το ντιμπέιτ θα διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στην ψήφο του, ο Μασκ δήλωσε: «Ο κόσμος θέλει να δει εάν ο Μπάιντεν το έχει στην αναμέτρηση με τον Τραμπ. Εάν το έχει, πιθανόν να είναι και ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών».

Στην περιγραφή που του έχει αποδοθεί ότι είναι φιλελεύθερος με δεξιές απόψεις για την οικονομία, ο Μασκ είπε: «προφανώς δεν είμαι κομμουνιστής».

Στην καίρια ερώτηση που αφορά στην Tesla και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Μασκ χαρακτήρισε πολύ υποστηρικτικό τον Τραμπ.

«Υπήρχαν στιγμές που ήταν υποστηρικτικός, ωστόσο έχει περισσότερη υποστήριξη από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη. Η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μικρή», προσέθεσε ο Μασκ.

Πάντως, οι θέσεις του Μασκ θα μπορούσαν να θεωρηθούν απρόσμενες εάν σκεφτεί κανείς ότι προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, το 2017 παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου του Τραμπ, αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν θερμανθεί.

Στο πλευρό του Μασκ βρέθηκε ο Τραμπ όταν επαναλειτούργησε το εργοστάσιό του Tesla στην Καλιφόρνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το 2016 ο Μάσκ δεν υποστήριξε τον Τραμπ στην προεκλογική του καμπάνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.