Ουκρανία: Πυρκαγιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας – Τέσσερις νεκροί

Ουκρανία: Πυρκαγιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας – Τέσσερις νεκροί

Tέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού πυρκαγιές κατέκαψαν μέρος της ανατολικής επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Οι πυρκαγιές απείλησαν 22 οικισμούς και κατέκαψαν μια περιοχή περίπου 180.000 στρεμμάτων, πρόσθεσε η υπηρεσία, ενώ 120 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Οι τοπικές αρχές επισήμαναν ότι στην περιοχή καταγράφηκαν συνολικά 146 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 82 κατασβέστηκαν.

Οι περισσότερες πυρκαγιές εντοπίστηκαν κοντά σε μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες και οι τοπικές ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ξέσπασαν λόγω των βομβαρδισμών από τους αντάρτες.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τις δυνάμεις της τάξης να εντοπίσουν την αιτία των πυρκαγιών.

«Τα αίτια για αυτή την τόσο μεγάλη επέκταση των πυρκαγιών πρέπει να βρεθούν», τόνισε σε ανακοίνωση.

«Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας τις πληροφορίες για προκλητικούς βομβαρδισμούς που ενδέχεται να εξαπολύθηκαν από την προσωρινά κατεχόμενη περιοχή (…) και ίσως να προκάλεσαν τουλάχιστον κάποιες από τις πυρκαγιές», πρόσθεσε η ουκρανική προεδρία.

Τον προηγούμενο μήνα ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες ότι παραβιάζουν την εκεχειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύγκρουση που σοβεί μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλορώσων ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 13.000 ανθρώπων από το 2014. Οι σφοδρές μάχες τερματίστηκαν μετά τη συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές στο Μινσκ το 2015, όμως σποραδικές συγκρούσεις εξακολουθούν να ξεσπούν και να προκαλούν απώλειες μεταξύ αμάχων, Ουκρανών στρατιωτών και ανταρτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.