ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φονικές πυρκαγιές στο Λουγκάνσκ – 8 Νεκροί και 10 τραυματίες (βίντεο)

Φονικές πυρκαγιές στο Λουγκάνσκ – 8 Νεκροί και 10 τραυματίες (βίντεο)

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά στη γραμμή του μετώπου με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Κιέβου.

Λόγω των «εξαιρετικά δύσκολων» μετεωρολογικών συνθηκών -τον ξηρό καιρό και τους ισχυρούς ανέμους- σχεδόν 150 πυρκαγιές ξέσπασαν χθες, Τετάρτη, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, κατακαίοντας συνολικά τουλάχιστον 90.000 στρέμματα, διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Τουλάχιστον 80 πυρκαγιές κατασβέστηκαν, όμως σχεδόν 1.200 πυροσβέστες, διασώστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί εξακολουθούσαν σήμερα να μάχονται με τις φλόγες, σύμφωνα με την ίδια πηγή και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο βομβαρδιστικά νερού και δύο ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι φωτιές κατέστρεψαν περίπου 250 κατοικίες σε οκτώ δήμους και 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Εξάλλου οι ουκρανικές αρχές έκλεισαν το μοναδικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και τη ζώνη που ελέγχεται από το Κίεβο στην περιοχή του Λουχάνσκ, καθώς η πυρκαγιά προκάλεσε την έκρηξη ναρκών γύρω από το σημείο αυτό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στο Facebook.

Η Ουκρανία επλήγη φέτος από διάφορα κύματα καύσωνα και ξηρασίας, που ευνόησαν το ξέσπασμα πυρκαγιών ή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο.

Τον Σεπτέμβριο, πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη στην περιοχή του Λουχάνσκ. Δύο μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επιστημονικά μοντέλα προβλέπουν πως οι αλλαγές του κλίματος θα προκαλέσουν καύσωνες, καταιγίδες, αλλά επίσης, όλο και συχνότερα, φυσικές πυρκαγιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.