Στα σκαριά η εθνικοποίηση της Alitalia – Καθυστερεί λόγω πολιτικών συγκρούσεων

Στα σκαριά η εθνικοποίηση της Alitalia – Καθυστερεί λόγω πολιτικών συγκρούσεων

Η δημιουργία μίας νέας εταιρίας που θα στεγάζει τα περιουσιακά στοιχεία της Alitalia πήρε έγκριση από την κυβέρνηση της Ιταλίας και πλέον προχωρά η εθνικοποίηση της αεροπορικής εταιρίας.

Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπουργοί Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας υπέγραψαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας.

«Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Alitalia έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.