ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καταλονία: Εξετάζει να επιβάλει lockdown… μόνο τα Σαββατοκύριακα

Καταλονία: Εξετάζει να επιβάλει lockdown… μόνο τα Σαββατοκύριακα

H περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας στη βορειοανατολική Ισπανία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό εξετάζει το ενδεχόμενο lockdown τα Σαββατοκύριακα.

Το μέτρο είναι πιο αυστηρό από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες, Κυριακή, στη χώρα.

Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης παραδέχθηκε στην δημόσια ραδιοφωνία της Καταλονίας ότι το σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι καθόσον «οι περισσότερες κοινωνικές διαδράσεις καταγράφονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η ισπανική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Κυριακή κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα εκτός από τα Κανάρια Νησιά όπου η υγειονομική κατάσταση είναι καλύτερη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση απορρίπτει ένα καθολικό Lockdown, κάτι που έγινε εκ νέου σε Ισραήλ, Ιρλανδία και Ουαλία.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον πλήρη περιορισμό όπως εκείνον του Μαρτίου, εκτός αν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο και είναι η μοναδική επιλογή. Πρέπει άρα να εξετάσουμε άλλα σενάρια και ένα από αυτά θα ήταν αυτό», να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνο το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ισπανία, οι αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας ανήκουν στις κυβερνήσεις των 17 περιφερειών, αν και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει γενικά μέτρα όπως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Κυριακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.