ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανικός τύπος: Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ – Έχει μπει στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων

Γερμανικός τύπος: Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ – Έχει μπει στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο δύο γερμανικά μέσα αναφέρθηκαν στην επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια της Γαλλίας και τόνισαν ότι η χώρα έχει μπει στο στόχαστρο δολοφόνων.

Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με αφορμή την δολοφονική επίθεση νεαρού ισλαμιστή στη Νίκαια η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει με τίτλο “Τρομοκρατία στη Νίκαια”: «Το ερώτημα είναι αν μετριοπαθείς ιμάμηδες είναι σε θέση να πλησιάσουν και να επηρεάσουν τέτοιου είδους μοναχικούς λύκους πριν σπείρουν το θάνατο και το μίσος, πριν ωθήσουν κοινωνίες σε ένα πόλεμο πολιτισμών. Η ριζοσπαστικοποίηση δεν λαμβάνει χώρα πια σε τεμένη. Μόνο οι μουσουλμάνοι είναι σε θέση να σταματήσουν τέτοια άτομα. Τώρα είναι η ευκαιρία για το μετριοπαθές Ισλάμ να δείξει ότι αποδέχεται τη κοσμικότητα, αλλά και τις αξίες της Ευρώπης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει: «Η Γαλλία είναι εξασθενημένη. Το νέο λοκντάουν ξεκινά, αλλά η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από το πρώτο. Τώρα που η κοινωνική ζωή παγώνει, οι τρομοκράτες σπέρνουν το φόβο. Εδώ βοηθά μόνο ένα κράτος που απορρίπτει τις υστερίες και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μια επίπτωση της πανδημίας είναι η εσωστρέφεια τόσο σε ιδιωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Όμως η Γαλλία δεν επιζητεί την πρόκληση, βρίσκεται στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.