ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Instagram: Μέτρο πρόληψης για τα fake news στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ – Τέλος η λίστα των «πρόσφατων» αναζητήσεων

Instagram: Μέτρο πρόληψης για τα fake news στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ – Τέλος η λίστα των «πρόσφατων» αναζητήσεων

To Instagram είναι το νέο trend της εποχής και συμβαδίζει απόλυτα με οτιδήποτε συμβαίνει στις μέρες μας, ενώ καμία κίνησή του δεν είναι τυχαία, όπως η απόφαση για διακοπή λειτουργίας των «πρόσφατων» λιστών αναζήτησης στις ΗΠΑ για την πρόληψη από τα fake news στις προεδρικές εκλογές.

Για τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Instagram θα καταργήσει προσωρινά τη λειτουργία «Πρόσφατα» από σελίδες hashtag, ανέφερε σε δήλωση στο Twitter. «Το κάνουμε αυτό για να μειώσουμε την εξάπλωση δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο που θα μπορούσε να εμφανιστεί κατά τις εκλογές» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Η καρτέλα «Πρόσφατα» του Instagram τακτοποιεί τα hashtag με χρονολογική σειρά και ενισχύει το περιεχόμενο. Οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η αυτοματοποιημένη ενίσχυση μπορεί να οδηγήσει στην ταχεία εξάπλωση παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. Η εξέλιξη έρχεται καθώς οι εταιρείες social media αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τις εκλογές και προετοιμάζονται για την πιθανότητα εμφάνισης εικόνων βίας ή εκφοβισμού αναφορικά με δημοσκοπήσεις της ψηφοφορίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Twitter είπε ότι θα αφαιρέσει tweets που καλούν τους ανθρώπους να παρεμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ ή των εκλογικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένης της βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Πέμπτη, το Facebook αναγνώρισε ότι ένα τεχνικό σφάλμα στα συστήματά του προκάλεσε μια ακατάλληλη παύση ορισμένων διαφημίσεων από τα Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά κόμματα. Ήταν το αποτέλεσμα μιας αλλαγής πολιτικής που ανακοίνωσε το Facebook τον περασμένο μήνα για τον αποκλεισμό νέων πολιτικών διαφημίσεων την εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.