ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σοκάρουν οι μαρτυρίες δασκάλας στις γειτονιές μεταναστών του Παρισιού

Σοκάρουν οι μαρτυρίες δασκάλας στις γειτονιές μεταναστών του Παρισιού

Την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική εφημερίδα Ouest-France δημοσίευσε μια ανώνυμη μαρτυρία από μια δασκάλα από τις γειτονιές των προαστίων του Παρισιού. Μετά από ένα μάθημα ιστορίας, η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές της να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την πρόσφατη ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στον Samuel Paty.

Οι απαντήσεις των μαθητών δείχνουν για άλλη μια φορά ότι πολλοί μουσουλμάνοι νέοι έχουν διαφορετικές αξίες. Το ένα τρίτο των μαθητών δεν θεώρησε ότι ήταν δυνατό να ασκήσουν κριτική στις θρησκείες, ότι ήταν καλύτερα στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε ελευθερία έκφρασης και ότι δεν ήταν χρήσιμο να διδαχτεί για τα σκίτσα.

Όταν η δασκάλα ρώτησε αστεία αν οι μαθητές της θα την αποκεφάλιζαν, πήρε την απάντηση: «Μην ανησυχείτε. Εσύ όχι…”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν, μερικοί από τους μαθητές της είχαν ήδη λογοκρίνει τα γεννητικά όργανα σε έργα τέχνης κατά τη διάρκεια ομιλιών, επειδή αυτό δεν θα ήταν κατάλληλο. Η ταινία «Περσέπολις» (ένα κινούμενο σχέδιο που επικρίνει την ιρανική θεοκρατία) επίσης είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε μαθητές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.