ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Φυλακίζονται όσοι ανήκουν στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Ρωσία: Φυλακίζονται όσοι ανήκουν στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

H Ρωσία απαγόρευσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το 2017 και κήρυξε τη θρησκευτική ομάδα ως εξτρεμιστική οργάνωση. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ανακριτές έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ για εξτρεμιστικές δραστηριότητες, πραγματοποιώντας επιδρομές σε περιοχές σε ολόκληρη τη Ρωσία, ενώ ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι εκατοντάδες προσηλυτισμένοι βρίσκονται στη φυλακή ή αντιμετωπίζουν δίκες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το 2017 και κήρυξε τη θρησκευτική ομάδα ως εξτρεμιστική οργάνωση, με εντολή διάλυσής της, μετά την οποία οι αρχές άρχισαν να καταδιώκουν τους προσηλυτισμένους στην αίρεση.

Σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες δικαστήρια ασχολούνται με τέτοιες ποινικές υποθέσεις στη Ρωσία, με δεκάδες προσηλυτισθέντες να φυλακίζονται ή να περιμένουν δίκη, συμπεριλαμβανομένου του Δανού πολίτη Dennis Christensen, ο οποίος κρατείται σε κελί από την κράτησή του στο Μάιος 2017 και έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών.

Τον Ιούλιο, το Human Rights Watch δήλωσε ότι η Ρωσία «δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την ανόητη, σκληρή και καταχρηστική δίωξη των Μαρτύρων του Ιεχωβά» και κάλεσε τις αρχές να «απελευθερώσουν αμέσως τον Κρίστενσεν και να σταματήσουν να χάνουν χρόνο για αυτές τις διώξεις», γράφει η DW .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ΗΠΑ εμπόδισαν δύο υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενο βασανισμό επτά κρατουμένων που αναγνωρίστηκαν ως ιεροκήρυκες των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.