ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εμβόλιο: Χάκερς χτυπούν φαρμακευτικές για να κλέψουν την φόρμουλα

Εμβόλιο: Χάκερς χτυπούν φαρμακευτικές για να κλέψουν την φόρμουλα

Έπαθλο εκατομμυρίων δολλαρίων η “φόρμουλα’ του εμβολίου για τους χάκερς που χρησιμοποιούνται και από κράτη.

Εκτός από τον αγώνα δρόμου μεταξύ των φαρμακευτικών για το”έπαθλο” του αποτελεσματικότερου εμβολίου υπάρχουν και αυτοί που πάνε να το πάρουν μέσω… χάκινγκ.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters η Νότια Κορέα κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα και η Microsoft τη Ρωσική Κυβέρνηση. Καταστάσεις που αναμένεται να ενταθούν στο επόμενο διάστημα

Συγκεκριμένα η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας υποστηρίζει πως απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να χακάρει εταιρείες της Νότιας Κορέας που αναπτύσσουν εμβόλια για την Covid-19. Ο βουλευτής Χα Τάε-κιουνγκ είπε πως έλαβε σχετική ενημέρωση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά δεν διευκρίνισε πόσους και ποιους φορείς που ερευνούν την ανάπτυξη εμβολίου έβαλαν στο στόχαστρό τους οι hackers.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρίνισε πάντως πως δεν υπήρξε ζημιά από τις απόπειρες κυκβερνοπειρατείας. Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft δήλωσε ότι χάκερ που εργάζονται για την κυβέρνηση της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν επίσης να εισχωρήσουν στα δίκτυα επτά φαρμακευτικών εταιρειών και ερευνητών εμβολίων στη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.