ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Εντοπίστηκε αεροσκάφος που αγνοούταν εδώ και 60 χρόνια (φώτο)

Γαλλία: Εντοπίστηκε αεροσκάφος που αγνοούταν εδώ και 60 χρόνια (φώτο)

Βρέθηκε ένα αεροσκάφος στα ανοιχτά της γαλλικής Τουλόν, το αεροσκάφος αγνοούνταν από το 1960.

Εκτελώντας μια επιστημονική αποστολή, ομάδα από το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο για την εκμετάλλευση της θάλασσας σε συνεννόηση με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας ανακάλυψαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους «Aquilon 205» που είχε πέσει στη θάλασσα στις 13 Ιουνίου 1960 και δεν είχε βρεθεί από τότε.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησε το Γαλλικό Ναυτικό δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που ανακαλύφθηκαν σε βάθος 2.400 μέτρων ως μέρος της αποστολής «Pourquoi Pas?» στα ανοιχτά της Τουλόν.

Η τραγωδία είχε γίνει όταν ο πιλότος ολοκλήρωνε την πτήση του. Ο άτυχος πιλότος, Ζαν Λεγκουί, 27 ετών, πέθανε αφήνοντας πίσω του τότε μια 24χρονη χήρα και τρία παιδιά.

Οι εικόνες του αεροσκάφους ελήφθησαν χάρη στο ρομπότ «Victor6000». Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατήρηση των χρωμάτων του αεροσκάφους ειδικά στην ουρά του είναι εντυπωσιακή, αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως αυτό βρισκόταν για πάνω από 60 χρόνια στον βυθό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.