ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μικρή χαλάρωση των μέτρων στην Ισπανία – Μέχρι 10 άτομα στα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Μικρή χαλάρωση των μέτρων στην Ισπανία – Μέχρι 10 άτομα στα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

H κυβέρνηση της Ισπανίας σε συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές αποφάσισαν την χαλάρωση των μέτρων προστασίας ενόψει των εορτών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα μπορούν να συγκεντρωθούν το μέγιστο 10 άνθρωποι ανά νοικοκυριό, έναντι 6 ατόμων που ισχύει σήμερα.

Η ρύθμιση αφορά τις γιορτές της Παραμονής των Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων, της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς.

Η έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες ισπανικές επαρχίες θα μετατεθεί στις 01.30 το πρωί από 11 το βράδυ την 24η και 31η Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, οι μετακινήσεις ανθρώπων μεταξύ των ισπανικών κοινοτήτων θα απαγορεύονται, με κάποιες εξαιρέσεις, το διάστημα μεταξύ 23ης Δεκεμβρίου και 6ης Ιανουαρίου, είπε ο Ίλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου τόνισε πως αν και τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των μολύνσεων προκαλούν μια κάποια αισιοδοξία, η σύνεση είναι υψίστης σημασίας.

«Για να συνοψίσω, αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε στο σπίτι… Είναι επιθυμητό οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις κοινωνικές επαφές όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όριο των 10 ατόμων περιλαμβάνει παιδιά και η επίσημη σύσταση είναι τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού να γιορτάσουν μαζί χωρίς εξωτερικούς επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.