ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θαυμαστές του Τόλκιν θέλουν να μετατρέψουν σε μουσείο το σπίτι του συγγραφέα

Θαυμαστές του Τόλκιν θέλουν να μετατρέψουν σε μουσείο το σπίτι του συγγραφέα

Με την υποστήριξη του Γκάνταλφ και του Μπίλμπο, μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων ελπίζει να μετατρέψει σε μουσείο την οικογενειακή κατοικία του Τόλκιν στην Οξφόρδη, όπου ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας έγραψε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ».

Το «Σχέδιο Νόρθμουρ», από το όνομα της οδού όπου βρίσκεται η κατοικία, ξεκίνησε η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλια Γκόλντινγκ η οποία έχει τρεις μήνες στη διάθεσή της για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 4,5 εκατ. λίρες (5 εκατ. ευρώ) για την ανακαίνιση αυτού του σπιτιού με τα επτά δωμάτια, που διαθέτει έναν τεράστιο κήπο, ώστε να αναπαρασταθεί το εσωτερικό μέσα στο οποίο έζησε ο Τόλκιν, αλλά και να δημιουργθεί εκεί ένα εντευκτήριο και να διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Θέλουμε να μετατρέψουμε το σπίτι του Τόλκιν όχι σε ένα ξερό μουσείο, αλλά ένα σπίτι που θα υποδέχεται και θα είναι γεμάτο δημιουργικότητα», εξηγούν σε μια ανακοίνωση οι διοργανωτές της εκστρατείας. Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας είχε μετακομίσει το 1930 σε αυτό το σπίτι στη βόρεια Οξφόρδη και έζησε εκεί 17 χρόνια διδάσκοντας αγγλικά στο γειτονικό πανεπιστήμιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι σε αυτό το πέτρινο σπίτι όπου έγραψε το «Χόμπιτ», το οποίο αρχικά είχε εμπνευσθεί ως ένα παραμύθι για τα παιδιά πριν πάνε για ύπνο, και αργότερα τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Το σχέδιο έλαβε ήδη την υποστήριξη των ηθοποιών Ίαν ΜακΚέλεν και Μάρτιν Φρίμαν που υποδύονται αντίστοιχα τον Γκάνταλφ και τον Μπίλμπο στις κινηματογραφικές μεταφορές των έργων του Τόλκιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το σχέδιο χωρίς την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας των φαν του Τόλκιν», δήλωσε ο ΜακΚέλεν, απευθύνοντας έκκληση στη γενναιοδωρία αυτή της «κοινότητας δωρητών». «Η συγκέντρωση 4,5 εκατ. λιρών μέσα σε τρεις μήνες είναι ένα τεράστιο στοίχημα», παραδέχθηκε η Τζούλια Γκόλντινγκ. «Όμως αρκεί να σκεφθούμε το ταξίδι του Φρόντο και του Σαμ μέχρι το Βουνό της Μοίρας, που είχε την ίδια διάρκεια, για να πούμε ότι μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.