ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δήλωσε παραίτηση η Αυστριακή υπουργός Εργασίας μετά το σκάνδαλο για λογοκλοπή

Δήλωσε παραίτηση η Αυστριακή υπουργός Εργασίας μετά το σκάνδαλο για λογοκλοπή

Παρελθόν από την κυβέρνηση της Αυστρίας αποτελεί η Christine Aschbacher παραιτήθηκε από τη θέση της μετά από κατηγορείς για λογοκλοπή στην πανεπιστημιακή της εργασία.

Η ίδια αρνήθηκε οποιαδήποτε παρανομία και είπε ότι παραιτείται για την προστασία της οικογένειάς της.

Η Aschbacher, μέλος του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος που ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού, φέρεται να έχει αντιγράψει τουλάχιστον το ένα πέμπτο της διδακτορικής της διατριβής από άλλες πηγές, καθώς και κομμάτια της διπλωματικής της εργασίας, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Stefan Weber, που ειδικεύεται στην ανίχνευση λογοκλοπής.

Η Aschbacher είπε ότι είχε γράψει τη διατριβή και το διδακτορικό της «στο μέγιστο της γνώσης και της πίστης της», όπως ανέφερε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω αυτό να συνεχιστεί. Θα προστατεύσω την οικογένειά μου. Για αυτόν τον λόγο, παραιτούμαι από το αξίωμά μου» ανέφερε η υπουργός.

Ο καγκελάριος Κουρτς ευχαρίστησε την Aschbacher για το έργο της και είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή όρισε τον οικονομικό ερευνητή Martin Kocher ως νέο Υπουργό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.